top of page


geleneksel meyhane


MEZELER
Gambilya Favası
Yunan adaları ve Bodrum'a özgü küçük Gambili bitkisinde yapılan yöresel fava
₺250
Glutensiz
Vejetaryen
Organik
Vegan

Tulum peyniri ve çam fıstığı doldurularak fırınlanmış kırmızıbiber
Ula kasabasına atfedilen Didem Şenol tarifi, taze kekik ve taze fesleğen ile pişirilmiş kırmızı biberin içerisine çam fıstığı,
kuş üzümü, sarımsak ve bergama tulumu doldurularak yapılan patlayıcı lezzet
₺440
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Yaka Yahnisi
Kılıçbalığı yakası, yeşil erik ya da koruk, sarımsak, sirke, zeytinyağı, maydanoz, karabiber ve tuz. “ 1764 tarihli yemek risalesi” isimli bilinen ilk Türkçe yemek kitabından alınmış bir tarif
₺480
Organik

Balık Pastırması
Orkinos'tan kuşgömü nefis balık pastırması
₺440
Glutensiz
Organik

Şakşuka
Geleneksel usulde meyhane klasiği
₺220
Glutensiz
Vejetaryen
Vegan

Tahinli Közlenmiş Patlıcan
Bodrum-Yalıkavak yöresine ait Ege tarifi, Türkiye'nin susam başkenti Söke Milas havzasından tarımsal üretimin damgasını taşıyan geleneksel bir yemek
₺270
Glutensiz
Vejetaryen
Organik
Vegan

Kırmızı Mercimek Dolması
Takuhi Tovmasyan’ın 'Sofranız Şen olsun' kitabından alınma bir Ermeni tarifi, Ermeni dolması diye de bilinir.
₺270
Glutensiz
Vejetaryen
Vegan

Cevizli Yeşil Zeytin
Ayvalığa özgü ve oradan gelen kırma domat zeytin ile üretilen meze
₺270
Glutensiz
Vejetaryen
Organik
Vegan

Mastabe
Pazılı cacık. 15.yy. saray mutfağından bir meze / Tarif Stefannos Yerassimos’un “Sultan Sofraları” kitabından alınma
₺250
Glutensiz
Vejetaryen

Lakerdalı Kuru Börülce Salatası
₺300

Papaz Yahnisi
1764 tarihli papazların pehizde yedikleri ve zeytinyağıyla pişen nadir Osmanlı yemeklerinden olan bu yahni, iskorpit yada kaya balığından yapılan leziz bir meze.
₺300
Glutensiz

Yeni Gelin Turşusu
Gökçen Adar'ın 'Balık' kitabından Ayvalık menşeili ekşili bir balık turşusu. Mevsimine göre kaya barbunu, dil balığı, lipsos, kırlangıç gibi balıklardan yapılabiliyor.
₺440
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Patlıcan Herse
Atom'un atası olan altı köz patlıcanlı rafine ve eski bir Ege tarifi üstündeki Arnavut biberi günlük çekildiğinden her daim acı
₺250

Balık Dolması
Nefis deniz çipurası akdeniz esintili bir baharat karışımıyla karamelize edilip kurutulmuş domates, patlıcan ve kurutulmuş kabağın içine giriyor.
₺300
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Muhammara
Süryani tarifine göre bol ceviz ve badem içli bir Muhammara. 1921 yılında fransızca yazılmış 'Ortadoğu Mutfağı' kitabından alınmış tarif
₺300
Glutensiz
Vejetaryen
Vegan

Dövme Hıyar Salatası
Yine bir 1764 yılı tarifi, 18. yüzyıla ait yemek risalesinden salatalık, soğan, kaymak loru, zeytinyağı ve Antep fıstıklı ferahlatıcı bir meze
₺270
Glutensiz
Vejetaryen

Lakerda
Kış toriğinden Lakerda Sula Bouzis’in tarifine göre…
₺300
Glutensiz
Organik

Karidesli Enginar
Karides, iç bakla ve enginarın müthiş birleşimi
₺440

Uskumru Çirozu
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın değişmez mezesi Çiroz salatası ne Norveç Uskumrusundan, ne kolyozdan ne de istavritten İki Sandal'da hala inatla gerçek çirozdan...
₺420
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Çerkez Salatası
Çalı fasulyesi, kekik ve badem taratoru. 19.yüzyılın en önemli yemek kitabının yazarı olan Mehmet Kamil’in 1844 yılı tarifi
₺290

Kaya Koruğu Salatası
Rakıya bu kadar yakışan bir ot herhalde zor bulunur. İki Sandal sofrasına kayakoruğu Silifke'ten geliyor.
₺270
Glutensiz
Vejetaryen
Organik
Vegan

Şevketi Bostan
Yapraklarından kuzu etli yemek yapılan bu lezzetli kök ayvalik sızma zeytinyağı ve Bodrum limonu ile sunuluyor.
₺300
Glutensiz
Vejetaryen
Organik
Vegan

Topik
Takuhi Tovmasyan’ın 'Sofranız Şen Olsun' kitabından tarifi.
Yüzyıllardır üretimi en zor yemek kabul edilen içi karamelize soğan, çam fıstığı, kuş üzümü ve tahin; dışı nohut patates ve zeytinyağından yapılan topik, bir çok yoruma göre İki Sandal da eşsiz.
₺350
Glutensiz
Vejetaryen
Vegan

Balık Turşusu
Hekim başı Nuh Efendi' nin padişahlara hazırladığı eşsiz lezzet. İki Sandal meze skalasının en üstünde yer alan balık turşusu ortalama 12 günde servise hazır hale getiriliyor.
₺440
Glutensiz
Vejetaryen

Deniz Börülcesi
İster sarımsak soslu, ister zeytinyağlı limonlu...
₺220

Deniz Börülcesi Cacığı
Gökçen adar'ın 'Ot' kitabından alınmış ege tarifi' deniz börülcesi, sarımsak, zeytinyağda açılmış süzme yoğurt
₺250

Kavun
₺150

Beyaz Peynir
Ezine koyun peyniri
₺150


ARA SICAKLAR
Paçanga Böreği
Eski kaşar kuşgömü kayseri pastırma ile eski damak tadına uygun bir meyhane klasiği
₺220

Kalamar Izgara
Yerli Bodrum kalamarından kömür ızgarasında, Sosu için pul biber, taze kekik, kuru kekik, karabiber, sarımsak, zeytinyağı…
₺650
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Taze Kekikli Böbrek Sote
Tire yöresinden Ege tarifi, kuzu böbrek, zeytinyağı, taze kekik, taze çekilmiş Arnavut biberi, tereyağı
₺600

Jumbo karides Izgara
Bodrum'un yerli karidesinden şişe dizilmiş müthiş lezzet
₺700
Glutensiz
Vejetaryen
Organik

Beyin Tava
Sefaret mutfağının ünlü yemeği. Kuzu beyninden çok hafif bir pane.
₺600

Dalak Dolması
Tovmasyan’ın tarifine göre yapılmış meşhur ermeni yemeği Dalak Dolması
₺600

Kalamar Tava
Yerli malzemeden çıtır çıtır kalamar...
₺650

Karides Güveç
Boğaziçi karidesinden domates biber ve taze kaşar peynirli güveç
₺690

Arnavut Ciğeri
Rum kökenli Aviye Güçlü'nün özel tarifi ile kuzu ciğerinden lokum gibi bir güveç
₺900

Ahtapot Izgara
Bodrum ahtapotunun zeytinyağı pul biber ve kekikle buluşması
₺720

Saçta Karides Tava
Domates ve biberle saçta pişmiş Bargilya karidesi
₺650

Tereyağında Karides
Halis tereyağında pul biberli sarımsaklı Bargilya karidesi
₺650

Balık Simidi
Susamla kaplanmış mevsim balıklarından yapılan lezzeli kızartma
₺600

Kalamar Dolma
Fesleğen Köz patlıcan ve kaşarlı nefis kalamar dolma
₺650


ANA YEMEKLER
Kuzu Pirzola
₺1.200

Dana Şiş
₺1.000

Dana Antrikot
₺1.000

Karidesli Bonfile
Beylerbeyi Sarayı’nın yemek listelerinden alınmış şaşırtıcı lezzet.
₺1.350

Saç Kavurma
Ege’nin bu meşhur lezzeti 51 yıllık bir eski tarif ile İki Sandal mutfağında yeniden itibar kazanıyor.
₺930

Kılıç Şiş
Rehberlere girmiş meşhur İstanbul klasiği. Zeytinyağı, pul biber, kekik ve defne yaprağıyla marine edilmiş kılıç balığı limon,biber, domates ile şişe dizilerek ızgara ediliyor.
₺1.000

Kaya Barbunu
Fiyatı alış fiyatına göre değişkenlik gösterir
Izgara Bonfile
₺1.200

İki Sandal Köfte
₺690

Tarçılı Köfte
₺690

Uykuluk
Gerçek kuzu uykuluk
₺800

Yoğurtlu kebab
₺820

Dil Balığı
Fiyatı alış fiyatına göre değişkenlik gösterir
Fener Kavurma
₺950


SALATALAR
Roka Domates Salatası
Beyaz peynir ilavesi 120 TL
₺320

Çoban Salatası
Beyaz peynir ilavesi 120 TL
₺320

Yeşil Salata
Beyaz peynir ilavesi 150 TL
₺320


TATLILAR
Çıtır Kabak Tatlısı
Antakya usulü kireç kaymağında hazırlanmış çıtır çıtır kabak tatlısı…
₺320

Limon Peltesi
15.yy. Osmanlı tarifi, Marianna Yerassimos’un “500 yıllık Osmanlı Mufağı” kitabından inanılmaz ferahlatıcı bir yaz tatlısı…
₺320

Mevsim Meyve Tabağı
₺300


RAKILAR
Saki Premium 70cl.
₺8.000

Tekirdağ No:10 70cl.
₺3.400

Altınbaş Rakı 70cl.
₺2.950

Beylerbeyi Göbek 70cl.
₺3.000

Saki Siyah Üzüm 70cl.
₺3.300

Efe Göbek 70cl.
₺2.850

Kulüp Rakı 70cl.
₺2.700

Tekirdağ Altın Seri 70cl.
₺2.500

Tekirdağ Rakısı 70cl.
₺2.250

Yeni Rakı Yeni Seri 70 cl.
₺2.250

Efe Gold 70cl.
₺2.250

Yeni Rakı 70 cl.
₺2.050

Saki Siyah Üzüm 50cl.
₺2.500

Beylerbeyi Göbek 50cl.
₺2.250

Yeni Rakı Yeni Seri 50 cl.
₺1.800

Efe Gold 50cl.
₺1.800

Tekirdağ Rakısı 50cl,
₺1.800

Yeni Rakı 50 cl.
₺1.550

Saki Siyah Üzum 35cl.
₺1.850

Efe Göbek 35cl.
₺1.450

Beylerbeyi Göbek 35cl.
₺1.720

Efe Gold 35.cl
₺1.300

Tekirdağ Altın Seri 35cl.
₺1.350

Yeni Rakı Yeni Seri 35 cl.
₺1.300

Tekirdağ Rakısı 35cl.
₺1.300

Yeni Rakı 35 cl.
₺1.100

Saki Siyah Üzüm 20cl.
₺1.380

Efe Göbek 20cl.
₺1.100

Tekirdağ Altın Seri 20cl.
₺925

Beylerbeyi Göbek 20cl.
₺1.250

Yeni Rakı Yeni Seri 20 cl.
₺980

Efe Gold 20cl.
₺980

Tekirdağ Rakısı 20 cl.
₺800

Yeni Rakı 20 cl.
₺820


KIRMIZI ŞARAPLAR 75cl.
Umurbey Reserve 2012 Cabarnet Sauvignon Merlot
₺6.200

Alçıtepe Cabarnet Shiraz
₺4.500

Signium Cabarnet Sauvignon Shiraz
₺4.000

900 Petit Verdot 2011-2012
₺3.400

Sarafin Cabarnet Sauvignon
₺3.800

Sarafin Shiraz
₺3.800

Sarafin Merlot
₺3.800

Plato
Kalecik Karası
₺2.300

DLC
Shiraz
₺1.600

DLC
Cabarnet Sauvignon Merlot
₺1.600

DLC
Kalecik Karası
₺1.600

DLC
Boğazkere
₺1.600

Barbare
Shiraz Grenache Mourvedre
₺1.250

Antik
Boğazkere Shiraz
₺1.300

House Wine
₺1.250


KIRMIZI ŞARAPLAR 37,5cl
Antik / Doluca
Boğaz Çalkarası Grenache
₺870

Doluca / KAV
₺1.000

Turasann Capp.
Öküzgözü, Boğazkere, Shiraz
₺800


BEYAZ ŞARAPLAR 75cl
Sarafin Fume Blanc
Sauvignon Blanc / Meçe Fıçı
₺3.800

Sarafin
Chardonnay
₺3.800

Sarafin
Sauvignon Blanc
₺3.800

Umurbey
Semillion
₺2.150

Umurbey
Sauvignon Blanc
₺2.400

Turasan Cappadocia
₺1.300

İsabey Chardonnay
₺2.400

House Wine
₺1.250


DÖMİSEK

BEYAZ ŞARAP 37,5cl
Antik / Doluca
Narince Semillion
₺870

Turasan Capp.
S.Blanc, Emir, Misket
₺800


ROZELER
Sevilen Blush
Adakarası Grenache 2011
₺1.450

Verone Blush
Grenache
₺1.900

Umurbey Blush
Shiraz
₺1.900


ŞAMPANYALAR
La Pieve
Prosecco
₺3.500


KÖPÜKLÜ ŞARAPLAR
Bianca / Doluca
Sultaniye, Semillion
₺1.400


KADEHLER
Efe Gold Tek Kadeh
₺290

Efe Gold Duble
₺390

Kadeh Şarap
House Wine
₺320


BİRALAR
İthal Biralar
₺320

Efes Pilsen
₺270

Tuborg
₺270


ALKOLSÜZ İÇECEKLER
Meşrubat
₺160

Americano
₺140

Türk Kahvesi
₺90

Çay
₺70

FİX MENÜ
Fix Menü (8 kişiden itibaren uygulanır)
MEZELER
Mastabe
Yöresel Ot
Papaz Yahni
Dövme Hıyar Salatası
Herse
Muhammara
Kuru Börülce Salatası
Beyaz Peynir
Kavun
SALATA
Karışık Yeşil Salatası veya Roka Domates Salatası
ARA SICAKLAR
Balık Böreği veye Paçanga Böreği
Tereyağında Karides
ANA YEMEKLER
Deniz Balığı (Günün Balığı)
İki Sandal Köfte Kaşık Servis
İÇKİ
Her 4 kişiye 70cl. Yeni Rakı - Yeşil Efe
veya
Her 2 kişiye 75cl. House wine
veya
Kişibaşı 3 Bira ( Efes - Bomonti - Tuborg) veya 3 Meşrubat
MEYVE VEYA TATLI
Türk Kahvesi - Çay
₺2.300

bottom of page